Ситуацията в окупираният от Израел Западен бряг се влошава все повече,

...
Ситуацията в окупираният от Израел Западен бряг се влошава все повече,
Коментари Харесай

ООН: Има риск Западният бряг да излезе извън контрол“

Ситуацията в окупираният от Израел Западен бряг се влошава все повече, заяви Организацията на обединените народи за правата на индивида в петък. Организацията прикани Израел да промени политиките си и да се съобрази с интернационалното право.

Насилието нараства, като израелската войска прави постоянни инспекции през последната година, които водят до ежедневни конфликти с палестински бойци. Израелските заселници също вземат участие в споровете.

Говорителят на Организация на обединените нации в Женева, Фолкер Тюрк, предизвести, че насилието през тази седмица на Западния бряг рискува да излезе отвън надзор заради остра политическа изразителност и ескалация в потреблението на съвременни военни оръжия от страна на Израел. Той загатна въздушните удари с бойни хеликоптери против бежанския лагер в Дженин в понеделник, наричайки ги " огромна ескалация в потреблението на оръжие, обвързвана с военни дейности, а не със обстановка на правоприлагане ".

Хеликоптерите бяха изпратени, докато войските водеха продължителна пукотевица, при която бяха убити седем палестинци, измежду тях двама малолетни.

Тюрк съобщи, че Израел би трябвало неотложно да преразгледа политиките и дейностите си на Западния бряг в сходство с интернационалните стандарти за правата на индивида, в това число отбраната и зачитането на правото на живот.

Израелското посолство в Женева съобщи, че Израел осъзнава своите отговорности по интернационалното право и работи в сходство със своите интернационалните отговорности когато и да е.

Израел завладя Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа през Близкоизточната война през 1967 година. Палестинците търсят тези територии за бъдещата си страна. Около 700 000 израелци сега живеят в селища на Западния бряг и Източен Йерусалим. Голяма част от интернационалната общественост счита тези селища за незаконни или спънка за мира.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР